foto1
foto1
foto1
foto1
foto1Αρβανίτικο Blog

 BLOG

ΩΡΩΠΟΣ

 τίτλο

Μαραθώνια Νέα

marathonia nea

Λαογραφικό Βιβλίο του Γιώργου Κόλλια

osa thymoumai ksystoro

              Για Παραγγελίες

            This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δικαιώματα του Πολίτη

politis

Amber Alert

Ο Καιρός στον Βαρνάβα

Ειρήνη στην Παλαιστίνη

PeaceInPalestine

Προτάσεις ενάντια στην διαφθορά

anim red

postquoteΆννα Μπουρμά: «Το ταλέντο είναι ό,τι πιο όμορφο και επικίνδυνο»

1397747041Μια ιδιότυπη συνέντευξη της Άννας Μπουρμά  στο «ΤΟ ΒΗΜΑ Πολιτισμός» στις  24/11/2014

Νέος δίσκος, νέες μουσικές παραστάσεις και πολλή όρεξη για δουλειά είναι το τρίπτυχο όπου πατάει η ερμηνεύτρια Άννα Μπουρμά.

Μετά την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τα Ρόδα της Αυλής» επιστρέφει με το νέο της άλμπουμ «Ένα τραγούδι αν σωθεί» αλλά και τις παραστάσεις από 28 Νοεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Up Stage).

Κόρη μουσικού (του Τάκη Μπουρμά), αυτό που θυμάται από την παιδική της ηλικία είναι η μουσική. Από 4 ετών άρχισε να ασχολείται με το πιάνο, στα 9 άρχισαν ουσιαστικά τα μαθήματά της και στα 14 της τραγούδησε για πρώτη φορά σε δίσκο του πατέρα της. Αυτό ήταν, το νερό μπήκε στο αυλάκι και η Άννα Μπουρμά στην ιδιότυπη συνέντευξη που ακολουθεί μιλάει για τη μουσική και το τραγούδι, περιγράφει τις παραστάσεις της στο Γυάλινο και καταγράφει τα επόμενα σχέδιά της.

 «Ενα τραγούδι αν σωθεί»

 «Εκτός του ότι είναι ο τίτλος της νέας μου δισκογραφικής δουλειάς, σημαίνει για μένα τέσσερα πράγματα: (Ένα) επάρκεια, (τραγούδι) η τέχνη που αγαπώ και εκφράζομαι, (αν) αβεβαιότητα, αμφιβολία του σήμερα ,(σωθεί) όλοι κάτι θέλουμε να σώσουμε, εγώ θέλω να σώσω ένα τραγούδι».

 

Μεγάλωσα

«Σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Ήμουν ένα παιδί που μεγάλωσε με αγάπη, φροντίδα και ενδιαφέρον. Ένα μουσικό σπίτι με έναν πατέρα μουσικό και μια μητέρα μάνα με όλη τη σημασία της λέξης. Συνεχίζω να μεγαλώνω και το απολαμβάνω. Ο χρόνος σού χαρίζει εκτός από ρυτίδες και μια σοφία που όσο και να διαβάσεις, ότι και να διαβάσεις δεν μπορείς να την αποκτήσεις. Η σοφία της ζωής, της μνήμης, της εμπειρίας».

ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΣΚΟΣΤαλέντο

«Το πιο υπέροχο δώρο που μπορεί να σου δώσει η ζωή αλλά και το πιο επικίνδυνο. Χωρίς κόπο, γνώση, δουλειά και πειθαρχία το ταλέντο ατροφεί και χάνεται».

Εξουσία

«Προσπαθώ χρόνια να βρω την καλή της έννοια και νομίζω ότι έχω φτάσει σε ένα μικρό συμπέρασμα. Όταν είναι για κοινό σκοπό είναι μαγική, όταν όμως είναι για ατομικό σκοπό τότε είναι σιχαμερή. Τα καλά της είναι ότι σου δίνει δύναμη και πρακτική και ψυχική σου δίνει αυτοπεποίθηση αλλά και ατελείωτη μοναξιά, όλα έχουν το τίμημά τους».

Επιλέγω

«Είμαι ένας τυχερός άνθρωπος και μπορώ να επιλέγω κάθε κίνηση που κάνω και κάθε άνθρωπο που έχω κοντά μου. Θέλω να είμαι απόλυτα υπεύθυνη για τις επιλογές μου, αυτό με ηρεμεί και μου δίνει προβάδισμα».

Επιτυχία

«Βλέπεις ένα μικρό σημείο στο τέρμα του δρόμου και κάποτε το φτάνεις. Όταν όλη η διαδρομή αποτελείται από στιγμές που σε εκφράζουν, τότε νιώθεις την απόλυτη ευτυχία. Δεν βιάζομαι να φτάσω σε αυτή, απολαμβάνω τη διαδρομή, είναι μια εμπειρία που μετά δεν θα μπορώ να τη ζήσω με την ίδια ένταση. Και στην τελική αν δεν δεις από μακριά το βουνό δεν θα καταλάβεις ποτέ το σχήμα του».

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΈνστικτο

«Όταν το ακολουθώ μου βγαίνει πάντα σε καλό. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι το πιστεύω. Είναι εκείνο το σημείο που η λογική τα έχει βολέψει όλα και έρχεται το ένστικτο και τα διαλύει ή καλύτερα τα αναθεωρεί».

Κρίση

«Τώρα που διαβάζω τη λέξη και τη λέω και λίγο φωναχτά έχει απαίσιο ήχο, αυτό το Κ στην αρχή κρουστικό σύμφωνο και στη συνέχεια τα ΙΗ που τσιρίζουν. Κοινωνική κρίση έχουμε, είχαμε και θα έχουμε, νομίζω θα φύγω νωρίτερα από αυτήν. Έχω όμως ένα μικρό όπλο, την τόλμη. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να στρώσω ένα μικρό έστω αραχνοΰφαντο χαλάκι να το βρουν οι επόμενοι».

Φοβάμαι

«Άγνωστο συναίσθημα για μένα. Μπορώ όμως να σκεφτώ τι θα με φόβιζε, ίσως η αρρώστια, ίσως η βαριά μορφή βίας, αν και αυτό μου δημιουργεί το συναίσθημα της οργής. Καταλήγω... πιο πολύ μου ταιριάζει το "τρομάζω", κάτι που έρχεται απότομα σε εσένα και με βίαιο τρόπο χωρίς να το περιμένεις».

Μου αρέσει

«Ότι έχει να κάνει με τέχνη. Λατρεύω όλες τις μορφές τέχνης, θα ήθελα να μπορούσα να είχα με όλες επαφή, αν και το προσπαθώ πολύ.Μου αρέσει η ειλικρίνεια, η σταθερότητα, η πειθαρχία, η εργατικότητα και η μη καταχρηστική αγάπη».

Δεν μου αρέσει

«Η ζήλια, ο δόλος, το ψέμα και η αδικία! Νομίζω αυτά τα τέσσερα πράγματα με μεταμορφώνουν σε κάτι άλλο εκτός από ζώο και άνθρωπο, με εξαγριώνουν, όχι απλά δεν μου αρέσουν».

Μουσική

«Ένα παράλληλο σύμπαν. Ζει πρώτα μέσα από τα αφτιά μας και τρέφεται από το συναίσθημά μας. Είναι ανάμνηση, είναι ταξίδι, είναι μαγεία, είναι η ευκαιρία του σώματος να κάνει ότι αισθάνεται ήχο. Δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια».

Τραγούδι

«Πάθος, έκφραση, εικόνα! Ίσως μια από τις πιο ιερές μορφές τέχνης, ακούγεται το παραμικρό συναίσθημά σου, η παραμικρή ανάσα σου γίνεται η μεγαλύτερη αποκάλυψη του εσωτερικού σου κόσμου. Εγώ δεν μπορώ να κρύψω τίποτα τραγουδώντας, τα δίνω όλα και όποιος θέλει τα παίρνει!».

Συναυλίες

«Πόση δύναμη σου δίνουν οι συναυλίες και η ενέργεια του κόσμου δεν περιγράφεται. Καθεμιά είναι μια τελείως διαφορετική εμπειρία, είναι σαν να ερωτεύεσαι κάθε φόρα με την ίδια ένταση και να το ζεις. Είμαι πολύ τυχερή που έχω πραγματοποιήσει μέσα σε δυόμισι χρόνια πάνω από 50 συναυλίες».

Συνεργασίες

«Θα έλεγα "σταθμοί". Πρώτος έρχεται ο Γιώργος Νταλάρας, έχει όλα όσα θα ζήταγε ένας άνθρωπος, εμένα μου φέρθηκε τίμια και απλόχερα. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι ένα μεγάλο παιδί, μου φέρθηκε ντόμπρα και επίσης απλόχερα. Οι υπόλοιπες συνεργασίες ήταν πιο μικρές, όπως με τη Δήμητρα Γαλάνη που μου έδειξε εμπιστοσύνη και στάθηκε δίπλα μου στις παραστάσεις του 2012 που έγιναν για την Greenpeace».

Επόμενα σχέδια

«Πόσα έχω... αμέτρητα! Το πιο κοντινό είναι οι χειμερινές μας παραστάσεις που ξεκινάνε στις 28/11 και για τέσσερις Παρασκευές στο Γυάλινο Up Stage με τίτλο "Μπες και εσύ στον ρυθμό". Ο τίτλος της παράστασης είναι και ο ρόλος που θα παίξει το κοινό σε αυτήν. Κρουστά όργανα θα μοιράζονται στο δεύτερο μέρος κάθε παράστασης και τον βασικό ρόλο έχει το κοινό. Πιστεύω όσοι βρεθούν θα νιώσουν κάτι μοναδικό. Παράλληλα θα κάνουμε παραστάσεις στην Περιφέρεια και το μεγάλο σχέδιο είναι το Project "Music Unites Nations". Κάθε τραγούδι από τον νέο δίσκο θα γίνεται βιντεοκλίπ σε διαφορετική χώρα. Θα υπάρξουν 8 νέα βίντεο, 8 τραγούδια σε 8 διαφορετικές χώρες. Τα περισσότερα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015. Αυτό το project θα ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα του 2015 και θα παρουσιαστεί σε γνωστό θέατρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

 

 

 

"ΟΣΑ ΘΥΜΟΥΜΑΙ ΞΙΣΤΟΡΩ" Αυτοβιογραφικό, λαογραφικό βιβλίο του Γ. Π. ΚΟΛΛΙΑ

 ΠΩΛΗΣΗ

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΠΛΗΞΗ

TA KALA NEA

επειδή δεν είναι όλα μαύρα...

◊◊ ◊◊

ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟ

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ KICK BOXING

Στα 16 του χρόνια είχε την χαρά και την τύχη να γευτεί μία από τις κορυφαίες στιγμές που προσφέρει ο αθλητισμός! Ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Boxing. Ο λόγος για τον αθλητή της Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών «Gerontis Fighthers»,Λευτέρη Ηλιάκη που στην πρόσφατη συνάντηση  που έγινε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία «kick-light» και την τρίτη στην κατηγορία «light-contact».

 «Στην αρχή δεν το περίμενα ότι θα φτάσω τόσο ψηλά, για να είμαι ειλικρινής. Όταν όμως μπήκα στον αγώνα σκέφτηκα ότι μπορώ και θα προσπαθήσω και τα κατάφερα. Όταν κατέκτησα το χρυσό ένιωσα συγκίνηση και υπερηφάνεια.Ένιωθα ότι σήκωνα τη σημαία της Ελλάδας στους ώμους μου. Ειδικά τη στιγμή της βράβευσης ήμουν πολύ συγκινημένος. Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω παρότι δέχομαι συνεχώς συγχαρητήρια», τονίζει οΛευτέρης Ηλιάκης που χαρακτηρίζει πολύ υψηλό το επίπεδο των αγώνων αφού συμμετείχαν οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου στην κατηγορία του.

Ενθουσιασμένος από την επιτυχία του αθλητή του είναι και ο δάσκαλος Μαχητικών Τεχνών Γιάννης Γεροντής. «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία! Παρότι έχουμε και άλλους αθλητές με επιτυχίες στο Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο σε Kick Boxing και Tae Kwon Do, όμως αυτή τη φορά πιάσαμε ταβάνι. Η επιτυχία αυτή δείχνει το δρόμο και στα υπόλοιπα παιδιά. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, μπορούν να κάνουνπρωταθλητισμό και να διακριθούν αρκεί να έχουν τις βάσεις από την οικογένεια, να είναι κοντά στον αθλητισμό και να δουλεύουν».

 

neakriti news image

ΛΑΧΕΙΟ

Επισκέπτες

0.png4.png4.png1.png2.png2.png
Today66
Yesterday192
This week258
This month3532
Total44122

Ενεργοί Χρήστες

5
Online

Σαν σήμερα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

No event in the calendar
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Τίτλοι από το Diavasame.gr

Είναι οι Αρβανίτες Έλληνες;

Κοινοτικό Έργο 2003 - 2006

Τότε που στον Βαρνάβα γίνονταν εκδηλώσεις

ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ;

xyta grammatikou

ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ