foto1
foto1
foto1
foto1
foto1Αρβανίτικο Blog

 BLOG

ΩΡΩΠΟΣ

 τίτλο

Μαραθώνια Νέα

marathonia nea

Λαογραφικό Βιβλίο του Γιώργου Κόλλια

osa thymoumai ksystoro

              Για Παραγγελίες

            This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δικαιώματα του Πολίτη

politis

Amber Alert

Ο Καιρός στον Βαρνάβα

Ειρήνη στην Παλαιστίνη

PeaceInPalestine

Προτάσεις ενάντια στην διαφθορά

anim red

postquoteΠιστοποίηση στο Ι.K.Α. - Ε.Τ.Α.Μ., μέσω Taxisnet, σε απλά βήματα με ΕΙΚΟΝΕΣ.

ikaΩς ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ χρειαζόμαστε πολλές φορές να γνωρίζουμε αν είμαστε ασφαλισμένοι, για πόσες ημέρες ασφάλισης, για ποιο ποσό αποδοχών, σε ποιους κλάδους ασφάλισης. Ακόμη ενδεχόμενα να θέλουμε να υποβάλλουμε ηλεκτρονικά αίτηση συνταξιοδότησης και παρακολούθηση της πορείας της.

Για να γίνονται ηλεκτρονικά αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουμε πιστοποιηθεί ως χρήστες των υπηρεσιών αυτών στο site του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. Πρόκειται για μια σχετικά απλή διαδικασία, η οποία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

Α) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET χωρίς να  απαιτείται προσέλευση σε Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για παραλαβή κλειδαρίθμου και

Β) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ με προσέλευση σε Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για παραλαβή κλειδαρίθμου.

Εδώ θα παρουσιάσουμε την Α) διαδικασία, η οποία δεν απαιτεί την επίσκεψη σε Υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. και ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας.

 Η διαδικασία πραγματοποιείται με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, δηλώνοντας τους κωδικούς πρόσβασης (username και password) που ήδη διαθέτετε ως χρήστης των υπηρεσιών του TAXISNET, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την πιστοποίηση σας. 

 Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία άντλησης του Ατομικού Ασφαλιστικού Λογαριασμού πρέπει να έχετε δίπλα σας τον Κωδικό Χρήστη σας (Username) και το Συνθηματικό (Password) του Taxisnet (της Εφορίας), τον Α.Φ.Μ. σας, τον Αριθμό Μητρώου Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.και το Α.Μ.Κ.Α. σας. Ακόμη να έχετε βρεί ένα Username ( Όνομα Χρήστη) και Password (Συνθηματικό) τέτοιο που να μπορείτε να θυμάστε.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Μπαίνουμε στο site του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. www.ika.gr και κάνουμε ΚΛΙΚ στις "Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες" (κόκκινο βέλος στην εικόνα):

pistopoiisi taxis 1

(εικόνα 1: είσοδος στο site- επιλογή υπηρεσίας)

Στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε "Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους/Συνταξιούχους" (κόκκινο βέλος στην εικόνα):

logariasmos.2

(εικόνα 2:  επιλογή υπηρεσίας)

Στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε "Πιστοποίηση Ασφαλισμένου" (κόκκινο βέλος στην εικόνα):

pistopoiisi taxis 3

(εικόνα 3:  επιλογή υπηρεσίας)

Στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε "εδώστην Α΄ Περίπτωση(Πιστοποίηση Ασφαλισμένου, μέσω taxisnet) (κόκκινο βέλος στην εικόνα):

pistopoiisi taxis 4

(εικόνα 4:  είσοδος στην υπηρεσία)

Στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε "Εγγραφή Χρήστη" (κόκκινο βέλος στην εικόνα). Όπως βλέπουμε σε αυτήν την οθόνη, μετά την εγγραφή μας μπορούμε να κάνουμε επανεγγραφή (εφ΄ όσον υπάρξει κάποιο πρόβλημα), ή Να αναζητήσουμε το Συνθηματικό σε περίπτωση απώλειάς του:

pistopoiisi taxis 5

(εικόνα 5:  είσοδος, ή διόρθωση στοιχείων

Στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε "Πατήστε Εδώ" για σύνδεση με την ΓΓΠΣ (κόκκινο βέλος στην εικόνα):

pistopoiisi taxis 6

(εικόνα 6:  σύνδεση με ΓΓΠΣ)

Στην επόμενη οθόνη συμπλρώνουμε τους Κωδικούς του Taxisnet (Username - Κωδικός Χρήστη και Pasdword - Συνθηματικό) που έχουμε για την Φορολογική μας Δήλωση (κόκκινο βέλος στην εικόνα) και επιλέγουμε "Είσοδος" (κόκκινο βέλος στην εικόνα)::

pistopoiisi taxis 7

(εικόνα 7:  αναγραφή κωδικών)

Στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε "Εξουσιοδότηση" (κόκκινο βέλος στην εικόνα):

pistopoiisi taxis 8

(εικόνα 8:  εξουσιοδότηση)

Στην επόμενη οθόνη γράφουμε τον Κωδικό Χρήστη  και το Συνθηματικό που έχουμε διαλέξει από πριν (ή διαλέγουμε ένα τώρα)(κόκκινο βέλος στην εικόνα) προσέχοντας να είναι τέτοια που να μπορούμε να τα θυμόμαστε. Στην συνέχει συμπληρώνουμε τα Ατομικά μας στοιχεία που ζητά η φόρμα (κόκκινο βέλος στην εικόνα) και τα Στοιχεία Επικοινωνίας (κόκκινο βέλος στην εικόνα), για να μπορεί η Υπηρεσία, αν χρειαστεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Τέλος γράφουμε τον Κωδικό Επιβεβαίωσης (πορτοκαλί βέλος στην εικόνα), όπως ακριβώς τον βλέπουμε από πάνω και επιλέγουμε "Αποθήκευση" (κόκκινο βέλος στην εικόνα):

pistopoiisi taxis 9

(εικόνα 9:  συμπλήρωση στοιχείων)

Στην επόμενη οθόνη βλέπουμε την ολοκλήρωση της Πιστοποίησής μας. Ο κλειδάριθμός μας αναγράφεται  (κόκκινο βέλος στην εικόνα) και ή σημειώνουμε τα στοιχεία, είτε (καλύτερα) επιλέγουμε "Εκτύπωση" (κόκκινο βέλος στην εικόνα)και εκτυπώνουμε το σχετικό έγγραφο: 

pistopoiisi taxis 10

(εικόνα 10:  ολοκλήρωση διαδικασίας)

Στην επόμενη οθόνη βλέπουμε το έγγραφο Πιστοποίησης σε εκτυπώσιμη μορφή:

pistopoiisi taxis 11

(εικόνα 11:  έγγραφο εκτυπώσιμο)

Για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιατεί θα πρέπει να απευθύνεστε σε ένα Τοπικό Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. στο Τμήμα Μητρώου Ασφαλισμένων. Συνήθως τα προβλήματα αφορούν την μη ταύτιση των στοιχείων που είναι καταχωρημένα στο Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ., με αυτά του Υπουργείου Οικονομικών (Taxisnet) και επιλύονται με την διόρθωση των στοιχείων από το Ι.Κ.Α. Σε αυτήν την περίπτωση προσερχόμενοι στο Ι.Κ.Α. θα πρέπει να έχετε μαζί σας και τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα (π.χ. αν δεν συμφωνεί η ημερομηνία γέννησης την Αστ. Ταυτότητα σας, αν δεν συμφωνεί ο Α.Μ.Κ.Α. το έγγραφο του Α.Μ.Κ.Α. από ένα ΚΕΠ κ.λ.π.)

"ΟΣΑ ΘΥΜΟΥΜΑΙ ΞΙΣΤΟΡΩ" Αυτοβιογραφικό, λαογραφικό βιβλίο του Γ. Π. ΚΟΛΛΙΑ

 ΠΩΛΗΣΗ

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΠΛΗΞΗ

TA KALA NEA

επειδή δεν είναι όλα μαύρα...

◊◊ ◊◊

ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟ

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ KICK BOXING

Στα 16 του χρόνια είχε την χαρά και την τύχη να γευτεί μία από τις κορυφαίες στιγμές που προσφέρει ο αθλητισμός! Ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Boxing. Ο λόγος για τον αθλητή της Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών «Gerontis Fighthers»,Λευτέρη Ηλιάκη που στην πρόσφατη συνάντηση  που έγινε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία «kick-light» και την τρίτη στην κατηγορία «light-contact».

 «Στην αρχή δεν το περίμενα ότι θα φτάσω τόσο ψηλά, για να είμαι ειλικρινής. Όταν όμως μπήκα στον αγώνα σκέφτηκα ότι μπορώ και θα προσπαθήσω και τα κατάφερα. Όταν κατέκτησα το χρυσό ένιωσα συγκίνηση και υπερηφάνεια.Ένιωθα ότι σήκωνα τη σημαία της Ελλάδας στους ώμους μου. Ειδικά τη στιγμή της βράβευσης ήμουν πολύ συγκινημένος. Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω παρότι δέχομαι συνεχώς συγχαρητήρια», τονίζει οΛευτέρης Ηλιάκης που χαρακτηρίζει πολύ υψηλό το επίπεδο των αγώνων αφού συμμετείχαν οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου στην κατηγορία του.

Ενθουσιασμένος από την επιτυχία του αθλητή του είναι και ο δάσκαλος Μαχητικών Τεχνών Γιάννης Γεροντής. «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία! Παρότι έχουμε και άλλους αθλητές με επιτυχίες στο Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο σε Kick Boxing και Tae Kwon Do, όμως αυτή τη φορά πιάσαμε ταβάνι. Η επιτυχία αυτή δείχνει το δρόμο και στα υπόλοιπα παιδιά. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, μπορούν να κάνουνπρωταθλητισμό και να διακριθούν αρκεί να έχουν τις βάσεις από την οικογένεια, να είναι κοντά στον αθλητισμό και να δουλεύουν».

 

neakriti news image

ΛΑΧΕΙΟ

Επισκέπτες

0.png3.png9.png7.png1.png6.png
Today34
Yesterday203
This week34
This month4868
Total39716

Ενεργοί Χρήστες

2
Online

Σαν σήμερα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

No event in the calendar
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Τίτλοι από το Diavasame.gr

Είναι οι Αρβανίτες Έλληνες;

Κοινοτικό Έργο 2003 - 2006

Τότε που στον Βαρνάβα γίνονταν εκδηλώσεις

ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ;

xyta grammatikou

ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ