kalodio deh n makri

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για τον Υ/Σ της Ανατολής και τον αγωγό ΥΤ της ΔΕΗ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σε συνέχεια μιας συχνής ενημέρωσης που προσπαθούμε να έχουμε μαζί σας αναφορικά με την εξέλιξη της απομάκρυνσης του Υ/Σ από την Ανατολή καθώς και το θέμα του υπογείου καλωδίου μεταφοράς ρεύματος ΥΤ της ΔΕΗ θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής.

Πριν περίπου ένα δίμηνο ο Εισαγγελεύς διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και εκλήθησαν ως μάρτυρες τα μέλη

 

της επιτροπής κατοίκων (Π. Λάβδα και Σ. Δρακοπούλου) προκειμένου να καταθέσουν ενώπιον της Πταισματοδίκου σχετικά με την ανωτέρω υπόθεση, παρουσία του δικηγόρου που μας εκπροσωπεί, κυρίου Ευάγγελου Αθανασόπουλου.

Πληροφορηθήκαμε δε από την Πταισματοδίκη, πως πρόκειται να κληθεί ως μάρτυρας της υπόθεσης και ο Δήμαρχος Μαραθώνα, οπότε κρίναμε πως είναι αναγκαία μία συνάντηση μαζί του, προκειμένου να ενημερωθεί έγκαιρα και έγκυρα για τις εξελίξεις του αγώνα μας.

Δέχτηκε λοιπόν στο γραφείο του, τον δικηγόρο μας, κ. Αθανασόπουλο, παρουσία των δύο προαναφερθέντων μελών της επιτροπής κατοίκων, όπου και του έγινε μία σύντομη ενημέρωση των γεγονότων, και του ζητήθηκε η συνδρομή του στο αγώνα μας.

Ομολογουμένως πολύ πρόθυμα και αβίαστα, μας διαβεβαίωσε πως είναι στο πλευρό των κατοίκων και πως θα έδινε εντολή στους συμβούλους του, κ. Αιμίλιο Ρεΐσογλου και κ. Γεωργούτζου, αρμόδιους για την Τεχνική και Νομική υπηρεσία αντίστοιχα, να συνδράμουν στο έργο μας, καθ’ ότι ο ίδιος είναι «αναρμόδιος» ν’ ασχοληθεί προσωπικώς.

Ο κ. Αθανασόπουλος, ενημέρωσε σχετικώς του αρμόδιους συνεργάτες και συμβούλους του Δημάρχου για την συνομιλία μαζί του και κυρίως για τις εντολές του, και με την σειρά τους υποσχέθηκαν την «αμέριστη» συνδρομή τους στο έργο μας.

Έκτοτε, έχει περάσει ένας μήνας απ΄ όταν ζητήθηκε από τον δικηγόρο μας, να συνταχθεί μία «υποτυπώδης» τεχνική μελέτη από τον κ. Ρεΐσογλου, και μια συνάντηση με την υπεύθυνη της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου, και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση.

Πριν προβούμε στην ενημέρωση σας εξαντλήσαμε όλα τα χρονικά περιθώρια που μας ζητήθηκαν από μέρους του Δήμου, προκειμένου να μας δοθούν τα στοιχεία που ζητήσαμε για την διευκόλυνση του δικαστικού μας αγώνα.

Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα, πως ο Δήμαρχος μας δέχτηκε προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των πολιτών, είτε, ακόμα χειρότερο, οι συνεργάτες τους οποίους εμπιστεύεται, ουδόλως λαμβάνουν υπ όψιν τις εντολές του.

Είτε το ένα ισχύει ,είτε το άλλο, πάντως σαν αποτέλεσμα ουδεμία βοήθεια, συνδρομή, η πρακτική υποστήριξη λάβαμε από τον Δήμο, παρά την διαβεβαίωση περί του αντιθέτου από τον ίδιο το Δήμαρχο.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με ή χωρίς την συνδρομή του Δήμου, γιατί είμαστε πεπεισμένοι για το δίκιο μας το οποίο και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους.

Νοέμβριος 2015

ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Γ. Π. ΚΟΛΛΙΑ

Είναι πολλές φορές που θλίβεσαι όταν … επιβεβαιώνεσαι! Αυτό μου συνέβη διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Κατοίκων κατά του Υ/Σ της Ανατολής και τον αγωγό ΥΤ της ΔΕΗ.

Και σε αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, όπως και σε δεκάδες άλλες, επιβεβαιώνεται η άποψή μου ότι, στον Δήμο Μαραθώνα, έχουμε μια Δημοτική Αρχή, μόνο για το «φαίνεσθε»Ο Δήμαρχός μας ασχολείται ΜΟΝΟ με την «επικοινωνία» (κυρίως προσωπική) και ΚΑΘΟΛΟΥ με τα δεκάδες φλέγοντα προβλήματα του Δήμου και ιδιαίτερα της περιφέρειάς του.

Το ίδιο δεν έχει συμβεί και με το τεράστιο πρόβλημα του ΧΥΤΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, στο Γραμματικό; Κι εκεί θερμά λόγια και ΚΑΜΜΙΑ πράξη.

Συνεχίστε, λοιπόν, τον αγώνα σας φίλοι της Επιτροπής Κατοίκων, με την συμπαράσταση όλων μας και αγνοείστε τους «επιβήτορες της εξουσίας».

Όμως πρέπει κάποια στιγμή να έρθει η ώρα που οι πολίτες του Δήμου να απαιτήσουν από τον μάνατζερ και τους περί αυτόν, να ασχοληθούν με το Δήμο.

Δυναμικά, αποφασιστικά, απαιτητικά. Είμαστε πολίτες και έχουμε δικαιώματα.

Αλλιώς θα καθόμαστε στα καφενεία (ή στις καφετέριες) και θα αναρωτιόμαστε «κυβερνά κανένας αυτόν τον τόπο»;