foto1
foto1
foto1
foto1
foto1Αρβανίτικο Blog

 BLOG

ΩΡΩΠΟΣ

 τίτλο

Μαραθώνια Νέα

marathonia nea

Λαογραφικό Βιβλίο του Γιώργου Κόλλια

osa thymoumai ksystoro

              Για Παραγγελίες

            This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δικαιώματα του Πολίτη

politis

Amber Alert

Ο Καιρός στον Βαρνάβα

Ειρήνη στην Παλαιστίνη

PeaceInPalestine

Προτάσεις ενάντια στην διαφθορά

anim red

γεροτσακουλιΣτον Άγιο Ανδρέα, έναν συνοικισμό στην Νέα Μάκρη Αττικής, εδώ και δεκαετίες ζούσαν ανενόχλητες περίπου 70 οικογένειες, σχεδόν 300 άτομα, κυρίως Μικρασιάτες πρόσφυγες και γηγενείς κτηνοτρόφοι, από τα βουνά της Πεντέλης. Κάποιοι μάλιστα έχουν εγκατασταθεί στη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Οι άνθρωποι αυτοί, που κατασκήνωσαν αρχικά στο δάσος, μέσα στην άγρια τότε βλάστηση της περιοχής, για να προφυλαχτούν από τα χιόνια και την κακοκαιρία, με την πάροδο των χρόνων έφτιαξαν στον χώρο αυτό κάποια παραπήγματα, τα οποία κληρονόμησαν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Κάποιοι μπόρεσαν να τα βελτιώσουν και να ζουν ανθρώπινα, οι περισσότεροι όμως, λόγω των μόνιμων οικονομικών προβλημάτων μέσα στα οποία γεννήθηκαν, δεν τα έχουν καταφέρει έως και σήμερα.

 

Εδώ και 30 περίπου χρόνια, όταν άρχισε να φαίνεται ότι αυτή η πευκόφυτη, παραθαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται τόσο κοντά στην Αθήνα, είναι ιδανική για τουριστικές εγκαταστάσεις και παραθερισμό και ότι η αξία της θα ανεβαίνει κατακόρυφα, τις παράγκες αυτές ήρθε να διεκδικήσει η εκκλησία, επικαλούμενη φιρμάνια από την εποχή της Τουρκοκρατίας και τα ιδιωτικά της αρχεία, σύμφωνα με τα οποία ανήκει σε ευρύτερο δικό της χώρο.

 Ο Σύλλογος και οι κάτοικοι καταγγέλλουν ένα ανελέητο κυνήγι από την πλευρά της, που τους οδηγεί στα δικαστήρια και μάλιστα έναν-έναν και όχι όλους μαζί, ώστε να εξαντλούνται οικονομικά με τα δικαστικά έξοδα. Έτσι καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να τα αντιμετωπίσουν, αναγκάζονται να παραιτούνται από τη διεκδίκηση των σπιτιών και συνθηκολογούν με τους όρους της Εκκλησίας. Επίσης, μιλάνε πιο γενικά για απαράδεκτα επιθετικό τρόπο από την πλευρά των εκπροσώπων της, σε πλήρη αντίθεση με την διδασκαλία της.

εκκλησια γεροτσακουλι Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, ο τρόπος με τον οποίο ηΕκκλησία επέβαλε το δίκιο της ήταν ασυνήθιστα σκληρός.

Εκτός από τα ερωτηματικά που προκύπτουν μετά από όλα αυτά σχετικά με το κοινωνικό πρόσωπο της Εκκλησίας, ο Σύλλογος και οι κάτοικοι καταγγέλλουν κάτι που έρχεται να δώσει άλλη διάσταση στην υπόθεση: ότι ηΙ.Μ. Πεντέλης, ο αρχικός ιδιοκτήτης της περιοχής, έχει πουλήσει από τον Μάρτιο του 1930 μια έκταση 4.500 στρεμμάτων, η οποία συμπεριλαμβάνει τον χώρο που βρίσκονται τα σπίτια των οικογενειών που σήμερα πετάει στον δρόμο!Αυτό αποδεικνύεται από δύο συμβόλαια: υπ' αριθμόν 6165 και 6166 της 6/3/1930 του συμβολαιογράφου Αθηνών Πέτρου Καββαδία και από την μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέας Μάκρης, του Αντιδημάρχου Νέας Μάκρης Βασίλη Κουλουμπή προσωπικά, αλλά και της εταιρίας SILVA-NATURA L.t.d., που εφάρμοσαν τα περιγραφόμενα στα συμβόλαια του 1930 όρια της έκτασης που πουλήθηκε, στα αντίστοιχα σημερινά σημεία.

Επίσης, από την μελέτη της μερίδας της Ι.Μ. Πεντέληςφαίνεται ότι έκτοτε δεν περιήλθε ξανά στην ιδιοκτησία της η συγκεκριμένη έκταση.

Τη συγκεκριμένη έκταση όμως, επίσης διεκδικούσε για δεκαετίες το Ελληνικό Δημόσιο, και προκειμένου να λήξει αυτή η διαφορά του με την Εκκλησία, τον Οκτώβριο του 1988 ήρθαν σε συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας ψηφίστηκε ο νόμος 1811/1988, πιο γνωστός ως "Νόμος Τρίτση", με βάση τον οποίο η Εκκλησία της Ελλάδας παραχώρησε όλη την δασική και αγροτολιβαδική της περιουσία στο Ελληνικό Κράτος. Αυτό, σύμφωνα με Ανώτατους Υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σημαίνει ότι, ακόμη και να μην είχε πουλήσει το 1930 τη συγκεκριμένη περιοχή, πάλι δεν έχει κανένα έρεισμα να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης της, κάνοντας εξώσεις και ότι άλλο αυτό συνεπάγεται.

Από την πλευρά της, η Εκκλησία δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας της έκτασης και επικαλείται ένα προεδρικό διάταγμα του 1932, που αναφέρεται ασαφώς στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να συνοδεύεται από αντίστοιχο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα και το Μεγάλο Κώδικα της Ι. Μ. Πεντέλης, δηλαδή το αρχείο της Μονής, που είναι καταγεγραμμένα τα περιουσιακά της στοιχεία, κάτι που όμως δεν αποτελεί απόδειξη, σύμφωνα με την απόφαση αριθ. 26/2002 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά. Μάλιστα δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί όσον αφορά τα συμβόλαια, σύμφωνα με τα οποία έχει πουλήσει τη γη από το 1930 -ούτε καν για να τα διαψεύσει, κάτι που, σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους των κατοίκων σημαίνει ότι συνομολογεί την ύπαρξή τους-, συνεχίζει όμως να διεκδικεί την έκταση.

Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αλλά και ο σημερινός κ.Ιερώνυμος ενημερώθηκε ενδελεχώς για το θέμα, δήλωσε ότι έχει καλή διάθεση και υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί λύση. Ωστόσο ουδέν έπραξε!!! Τελικάτο εφετείο Αθηνών έκρινε ότι η όλη έκταση δεν ανήκει στην εκκλησία της Ελλάδος ΔΕΝ έχει σε αυτό ιδιοκτησιακά δικαιώματα με την υπ' αριθ. 2579/2006 απόφαση του!! Παρά ταύτα η εκκλησία συνεχίζει να διεκδικεί την έκταση μέσω του κτηματολογίου χωρίς να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις!!!

"ΟΣΑ ΘΥΜΟΥΜΑΙ ΞΙΣΤΟΡΩ" Αυτοβιογραφικό, λαογραφικό βιβλίο του Γ. Π. ΚΟΛΛΙΑ

 ΠΩΛΗΣΗ

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΠΛΗΞΗ

TA KALA NEA

επειδή δεν είναι όλα μαύρα...

◊◊ ◊◊

ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟ

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ KICK BOXING

Στα 16 του χρόνια είχε την χαρά και την τύχη να γευτεί μία από τις κορυφαίες στιγμές που προσφέρει ο αθλητισμός! Ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Boxing. Ο λόγος για τον αθλητή της Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών «Gerontis Fighthers»,Λευτέρη Ηλιάκη που στην πρόσφατη συνάντηση  που έγινε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία «kick-light» και την τρίτη στην κατηγορία «light-contact».

 «Στην αρχή δεν το περίμενα ότι θα φτάσω τόσο ψηλά, για να είμαι ειλικρινής. Όταν όμως μπήκα στον αγώνα σκέφτηκα ότι μπορώ και θα προσπαθήσω και τα κατάφερα. Όταν κατέκτησα το χρυσό ένιωσα συγκίνηση και υπερηφάνεια.Ένιωθα ότι σήκωνα τη σημαία της Ελλάδας στους ώμους μου. Ειδικά τη στιγμή της βράβευσης ήμουν πολύ συγκινημένος. Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω παρότι δέχομαι συνεχώς συγχαρητήρια», τονίζει οΛευτέρης Ηλιάκης που χαρακτηρίζει πολύ υψηλό το επίπεδο των αγώνων αφού συμμετείχαν οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου στην κατηγορία του.

Ενθουσιασμένος από την επιτυχία του αθλητή του είναι και ο δάσκαλος Μαχητικών Τεχνών Γιάννης Γεροντής. «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία! Παρότι έχουμε και άλλους αθλητές με επιτυχίες στο Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο σε Kick Boxing και Tae Kwon Do, όμως αυτή τη φορά πιάσαμε ταβάνι. Η επιτυχία αυτή δείχνει το δρόμο και στα υπόλοιπα παιδιά. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, μπορούν να κάνουνπρωταθλητισμό και να διακριθούν αρκεί να έχουν τις βάσεις από την οικογένεια, να είναι κοντά στον αθλητισμό και να δουλεύουν».

 

neakriti news image

ΛΑΧΕΙΟ

Επισκέπτες

0.png3.png9.png7.png1.png7.png
Today35
Yesterday203
This week35
This month4869
Total39717

Ενεργοί Χρήστες

2
Online

Σαν σήμερα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

No event in the calendar
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Τίτλοι από το Diavasame.gr

Είναι οι Αρβανίτες Έλληνες;

Κοινοτικό Έργο 2003 - 2006

Τότε που στον Βαρνάβα γίνονταν εκδηλώσεις

ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ;

xyta grammatikou

ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ